home
nieuws
judo
tijden
topjudo
wedstrijdkalender
fotos
contact
scholen
partners
sponsors

Nieuws

9-5-2015: Westfriese Team Competitie Senioren

Zaterdag 9 maart heeft TopJudo Amsterdam Zuidoost meegedaan aan de slotronde van de Westfriese Competitie. In de eerste klasse konden de judoka's met een goede uitslag nog derde worden. Voorafgaande aan de slotronde stonden TopJudo Amsteram Zuidoost en Bos Judo op een gedeelde derde plaats met 11 competitiepunten. Bos Judo had 72 matchpunten en TopJudo Amsterdam Zuidoost 74. Het zou dus een spannende strijd gaan worden. De opstelling was als volgt:

-55 Louengelo Pinedo
-60 Kawal Singh
-66
-73 Koen Berends, Sam Boersma
-81 Pander Roos
-90 Robert van der Wal
+90 Rory van Rijn

De eerste wedstrijd die het team moest judoën was tegen de hekkensluiter JS Haarlemmermeer. Deze wedstrijd was een duidelijke 'walk-over' met een score van 12-2. Louengelo kreeg een tegenstander die hem uiteindelijk maar weinig tegenstand kon bieden. Zijn tegenstander probeerde Louengelo te werpen met een indraai-techniek, en Louengelo nam deze over met een Ura-Nage.

Kawal heeft een goede wedstrijd gejudood, maar verloor helaas met een houdgreep. Hij had deze wedstrijd niet hoeven verliezen, maar zijn enthousiasme deed hem uiteindelijk de das om.

Koen won zijn wedstrijd overtuigend met twee waza-ari's, éénmaal een Ko-Uchi-Gari en éénmaal een Sumi-Gaesi.

De eerste echte wedstrijd was die van Pander. Niet omdat het gevoel heerste dat hij eventueel kon verliezen, maar vooral omdat zijn tegenstander niet wilde judoën. Na de volle vijf minuten te judoën stond er gelukkig een yuko en een waza-ari op het bord.

Ook de wedstrijd van Robert was snel afgelopen. Hij kwam te staan tegen een judoka die duidelijk een maatje te klein was voor hem. Na een minuut kreeg Robert een iponscore na een verwurging.

Hoewel de wedstrijd allang gewonnen was, was dit de kans voor TopJudo Amsterdam om het aantal matchpunten op te krikken. Rory kreeg de uitdaging mee om hieraan mee te helpen. Na tien seconden zette hij een succesvolle combinatie Uchi-Mata + O-Uchi-Gari neer en wierp zijn tegenstander vol op zijn rug.

Op naar de tweede wedstrijd van de slotronde. Tegen onze concurrent Bos Judo. Zij hadden de eerste wedstrijd al verloren en konden door de walk-over van TopJudo Amsterdam op Haarlemmermeer ook op matchpunten niet meer gevaarlijk worden. Hoewel de derde plaats niet meer op het spel stond zou het toch een spannende wedstrijd worden.

Louengelo had geen tegenstander en TopJudo Amsterdam Zuidoost kreeg dus al twee matchpunten cadeau. Kawal mocht opnieuw aantreden. Helaas kreeg hij al snel een houdgreep tegen en was de stand weer gelijk.

Nadat Bos Judo hun -66-judoka de punten heeft laten pakken doordat TopJudo Amsterdam Zuidoost dit gewicht niet had, mocht Koen aantreden. Voorafgaande aan de wedstrijd constateerde Koen al dat zijn tegenstander een zeer goede Harai-Goshi en Uchi-Mata had. Als tip kreeg hij mee om tegen te draaien zodra zijn tegenstander de worp zou inzetten om zo de worp over te nemen. Hij voerde deze overname 2 keer succesvol uit en zo kreeg twee yuko's op het scorebord. Zijn tegenstander had een erg vervelende pakking met een hoge rechterhand in de nek. Om deze hand te ontwijken stapte Koen iets te veel naar rechts weg, waardoor zijn tegenstander de kans zag om een Uchi-Mata te maken. Ippon tegen. 3-1 de score.

Pander mocht aantreden, maar zijn tegenstander bleek een blessure te hebben en niet in staat te judoën. 3-2 de score!

Robert maakte zijn partij heel snel af met een prachtige Obi-Goshi. De score was 3-3 en de wedstrijd moest dus in de laatste partij beslist worden. Rory mocht aantreden tegen het zwaargewicht van Bos Judo. Zijn tegenstander was een rechtse judoka en Rory koos ervoor om links te judoën tegen hem. Na 45 seconden wierp hij zijn tegenstander met een Yoko-Sumi-Geasi en scoorde een yuko. Na anderhalve minuut viel zijn tegenstander aan met Harai-Goshi en kreeg Rory de kans deze over te nemen met een Ura-Nage.

Dus alles bij elkaar heeft Top Judo Amsterdam Zuidoost het ontzettend goed gedaan en hebben ze dikverdiend de derde plaats gewonnen. Als ze volgend jaar iedere ronde een volledig en sterk team hebben zit zelfs het kampioenschap er misschien ook wel in!

Klik hier en ga terug naar nieuws!