home
nieuws
judo
tijden
topjudo
wedstrijdkalender
fotos
contact
scholen
partners
sponsors

Judo!

...vormt de basis voor lichaam en geest.

Kracht, balans, uithoudingsvermogen, respect, zelfvertrouwen, stoeien, valbreken.

Judo is voor iedereen een aanrader. Via medische kant word judo aangeraden als bewegingsstimulerend ; co├Ârdinatie, balans, opbouw van spieren en andere fysieke aspecten verbreden zijn daar enkele voorbeelden van. Ook vanuit het onderwijs word judo aanbevolen. Het voor je zelf opkomen, samenwerken, zelfvertrouwen, respect voor leraar en mede student staan centraal in judo.
Deze japanse sport kent vele technieken die door vakkundige docenten de kinderen wordt aangeleerd. Deze technieken zijn divers en hebben een hoog stoeigehalte. Knokken zonder elkaar te bezeren. Schoppen en slaan is verboden.

In de basis van deze uitgebreide sport staat valbreken centraal. Kinderen vallen in het dagelijks leven ook. In de judoles krijgen de kinderen hulpmiddelen waar ze de rest van hun leven baat bij kunnen hebben. Ze leren technieken waar ze zowel in een staand als in een grondgevecht mee uit de voeten kunnen.
Judo is een gecontroleerde zelfverdediging sport. Het verweren zonder de ander letsel aan te brengen. De verlegen kinderen worden assertief en de kinderen die van nature wat agressief zijn leren zich te beheersen.

Judo is ook een Olympische sport. Vanuit basislessen krijgen de kinderen de mogelijkheid om aan ontwikkelingstoernooien deel te nemen. Wedstrijden die voor iedereen leuk, leerzaam en toegankelijk zijn en ze leert om te gaan met winst en verlies. Deze punten zijn voor kinderen essentieel. Vanuit de ontwikkelingstoernooien kunnen kinderen worden geselecteerd voor de extra toernooien van TopJudo Amsterdam Zuidoost en aan grotere toernooien door heel Nederland deelnemen.

Judo, de sport van Amsterdam Zuidoost, voor jong en oud.